Тестове и ваксинация за Ковид 19 в клиника Медикус Алфа

Тестове за Covid- 19

  1. PCR Real –Time тест за доказване наличието на вирус Covid-19. Бърз и надежден метод. Пробата се взима от носоглътка. Резултат от проведения тест се издава в рамките на 24 часа. Цена на PCR Real –Time тест е 80 лв.

Експресен PCR тест с готов резултат до 2 часа е на цена от 120 лв.

  1. Бърз антигенен тест Respi -Strip Ag за доказване на инфекция с вирус Covid-19, чрез изследване на секрет от носоглътка. Резултатът е готов до 20 мин.. Цена на теста – 50 лв.
  1. Бърз кръвен тест за доказване наличието на IgM и IgG антитела по време на , или след прекарана коронавирусна инфекция, или след поставяне на ваксина. Резултатът е готов до 20 мин. Цена на теста – 42 лв.
  1. Количествен тест за изследване на Вирус неутрализиращи антитела срещу Covid-19. Тестът е особено подходящ за проследяване на антитела след поставяне на ваксина. Резултатът е готов до 40 мин. Цена на теста – 42 лв.

Безплатно издаване на сертификати за негативни резултати от проведените тестове. Сертификатите се издават на български и английски език, валидни за ЕС и трети страни.

Ваксинация за Covid- 19

В клиника Медикус Алфа функционира ваксинационен кабинет за поставяне на ваксина срещу Covid -19. Всеки желаещ може да се ваксинира с една от четирите разрешени в България ваксини на Pfizer/BioNtech, AstraZeneka/Oxford, Moderna или Janssen/ Johnson&Johnson.

Ваксините и манипулацията са безплатни за пациентите.

Издаваме безплатно валидните за ЕС и трети страни Сертификати удостоверяващи завършената ваксинация срещу Covid-19,

Повече информация и планиране на изследване, или ваксинация може да получите на тел. 032/634463 и 0896661171