Новини

„Медикус Алфа”- единствената клиника в България, предлагаща ХистоСкенинг за откриване на рак на простата
ХистоСкенинг ТТ е диагностика от ново поколение на рака на простатата. Стандартната биопсия на простата е характерна с висок процент фалшиво-негативни резултати за простатен карцином. 
Повече …

Екипът на Клиника „Медикус Алфа“ спечели награда на Петия конкурс „Иновации и добри практики в здравния сектор“
Отличието донесе работата с единствения у нас магнитно-резонансен томограф MAGNETOM Free.Max, който позволява изследване на пациенти с пейсмейкъри и метални импланти …

Повече …

ЯМР Диагностика без аналог! Апаратура на бъдещето дава надежда на хиляди в Пловдив
Инвестицията в новия център на клиника „Медикус Алфа” е 1.5 милиона лева
Един от най-модерните апарати за ЯМР диагностика, Siemens MAGNETOM Free.Max, вече е в Пловдив …

Повече …

ЯМР ново поколение

Siemens Magnetom Free.Max
ЯМР апаратът на бъдещето е на разположение за вас в България. Уникален и единствен на територията на България ядрено-магнитен резонанс от ново поколение.

Повече ...

Апарат на бъдещето: Единственият в Източна Европа ЯМР заработи в Пловдив
Инвестицията в новия център на „Медикус Алфа“ е 1.5 милиона лева

Първият в света апарат за ядрено-магнитен резонанс с най-големия работен отвор от 80 см, осигуряващ изключителен комфорт на пациенти с наднормено тегло и клаустрофобия ..

Повече …

Сънната апнея отнема животи на пътя

30% от челните удари се дължат на заспиване
Сънната апнея е заболяване, върху което през последните години …

Повече …

Благодарствено писмо
Публикуваме без редакторска намеса писмо на наш пациент:

Искам да изкажа благодарност към д-р Г. Желев ст., специалист по пластично възстановителна, реконструктивна и естетична хирургия в Медикус – Алфа ..
Повече …


Профилактиката след инфекцията е ключова за успешното възстановяване на белите дробове

Пандемията от COVID-19 повлия значително на достъпа и качеството на лечение при някои социалнозначими заболявания. Страхът от заразяване с вируса принуди българите да отлагат посещението при лекар заради пандемията и така само за две години превърна много хронични заболявания в спешни състояния, изискващи незабавна медицинска намеса ,,,
Повече …

Нова Наредба 1 за специализация

Обнародвана е новата Наредба 1 за специализация, за изработването на която, ФММБ положи сериозни и последователни усилия. Не е идеална, но все пак е огромна крачка в правилната посока. Смело изисквайте от  вашите работодатели да спазват клаузите в Наредбата, защото е масова практика това да не се случва.
Сдружете се, предлагайте и искайте нови нормативни промени за вашето по-добро кариерно развитие в България.
Честито и успех!

Повече …

Фондация подкрепи с 230 000 лева 151 млади медици от 29 населени места и 66 лечебни заведения

За 1 година събрахме над 300 хиляди лева от дарители, имаме 151 бенефициента към днешна дата, на които сме предоставили над 230 000 лева като финансова подкрепа …

Повече ..

Иновативен апарат диагностицира сънна апнея за 1 нощ
Знаете ли, че болестта на нашето съвремие – сънната апнея, не е безобидно състояние? Тя е не само здравословен, а и социален проблем. Това заболяване представлява опасност за здравето и живота, както за пациентите така и за околните, предупреждават пулмологът д-р Димитрина Стоянова и кардиологът д-р Ина Кирова от пловдивската денонощна клиника „Медикус Алфа“.
Повече …

В уеб страницата на Фондация Америка за България е публикуван материал за дейността на Фондация Млади медици за България и нейния председател Д-р Динко Младенов.

Доктор Динко Младенов основава Фондация „Млади медици за България“ през август 2020 година, за да подпомага кариерното развитие на млади медици в България. До момента фондацията е предоставила 247 000 лева …
Повече …

Има ли проблем с белия дроб след COVID? Проверете с 10-минутен тест
Ако имате задух или постоянна кашлица след като сте прекарали COVID-19, е добре да направите изследване на белодробната функция – спирометрия. Тестът е задължителен след боледуване от вирусната пневмония, съветва д-р Димитрина Стоянова, специалист по белодробни болести в доболнична помощ на денонощна клиника „Медикус Алфа“. 
Повече …

Иновативен метод обръща на 180 градуса начина за поддържане на здрави зъби и венци
Заболяванията на венците са сред най-разпространените в световен мащаб заболявания на устната кухина. Основната причина са бактерии, като в устата се идентифицирани повече от 700 вида (вероятно броят им в бъдеще ще се увеличава). Те са здраво прикрепени към зъбните повърхности и организирани в белезникав, невидим биофилм – плака. 
Повече …