Мезолифт с резорбируеми конци

Лифтингът на лице с мезоконци е терапия от ново поколение, която е достъпна за българските пациенти от около две години. В този период специалистите на клиника „Медикус Алфа“ натрупаха опит и познания в приложението на този метод, чиито резултат личи по лицата на пациентите ни.
Процедурата се извършва амбулаторно. Има различни видове конци. В клиника „Медикус Алфа“ се използва само материал, познат от години и доказал качествата си в хирургията за шев на вътрешни органи. Конецът се поставя с игла в средния слой на кожата. Там той предизвиква реакция, която само в рамките на 20 минути създава ефект на естествен лифтинг. Това обаче не е крайният търсен ефект от процедурата. Вследствие на възникналия възпалителен процес, в зоната около конеца се натрупват фибробласти – клетки, които произвеждат колаген. Тялото „изпраща“ тези клетки да се борят с чуждото тяло – резорбируемия конец. По този начин през целия период на разграждане – от 4 до 6 месеца – в тази зона се синтезират млади клетки. Лифтинг-ефектът се запазва за определен период и след пълното резорбиране на конеца – до две години – тъй като в периода на действието му в зоната се е натрупал колаген. За да има ефект, трябва да се поставят най-малко по пет конеца от всяка страна на лицето. Самата процедура е съизмерима като усещане и травматизъм с поставянето на ботокс или хиалуронова киселина. След поставянето на конците има усещане за стягане. Един до два дена при натиск, лицето се усеща като натъртено. Затова на пациентите се препоръчва в първите дни да избягват натиск и триене върху лицето.

Видове конци:

  • Моно: с най-слаб стягащ ефект. Прилага се като профилактика на отпускането при жени между 27 и 30-годишна възраст.
  • Спирала: Когато вече има отпускане, при жени на възраст над 35-40 години.
  • Зъбец: конец с най-мощен лифтинг ефект. Конецът е като рибена кост и се предлага в по-големи размери. Подходящ е за „прибиране“ на вече отпуснато лице. Процедурата изглежда стресиращо, тъй като се работи с по-голяма игла, но е безболезнена за пациентката след поставяне на обезболяване на мястото на убождането.

Предимствата на този подход пред други процедури, целящи подмладяване и стягане на лицето е, че се постига максимално естествено „заличаване“ на следите на времето. Не влияе върху свободата на мимиките, както ботокса, или върху линията на чертите, както филърите с хиалуронова киселина. Най-ярки са обаче предимствата му пред оперативния лифтинг, тъй като е по-щадящ, има несравнимо по-кратък период на възстановяване и постига по-естествени резултати. За да може ефективно да „замести“ оперативния лифтинг обаче, мезолифтингът трябва да започне да се прилага навреме. След определена възраст оперативните решения дават най-близък до търсения от пациентките ефект.