Хиалуронови филъри за трайно подмладена и здрава кожа

Иновативни решения в сферата на естетичната медицина правят филърите с хиалуронова киселина по-безопасни, а резултатът им – по-траен. Данните са изведени от проучвания на водещи компании в сферата и потвърдени от Американската агенция по храните и лекарствата.
През последните няколко години компаниите в сферата на продуктите за естетична медицина разработиха специализирани филъри за всяко от възможните им приложения. В момента дерматолозите на „Медикус Алфа“ работят с пълната гама продукти на два от водещите световни производители. Това дава възможност на всеки пациент да се предложи индивидуално решение в зависимост от неговия пол, възраст, от зоната, в която ще се постави филърът и от търсения ефект:
– запълване на фини бръчки;
– запълване на дълбоки бръчки;
– изграждане на обем в устните;
– изграждане на обем в скулите.

Хиалуроновата киселина е органичен и биологичен продукт. Съдържа се в естествена форма в дермата – втория слой на човешката кожа. С годините и стареенето на кожата, количеството й намалява, което обуславя много от видимите признаци на остаряването на лицето – появата на бръчките, намаляването обема на устните, отпускането на кожата. Хиaлуроновата киселина е молекула, която задържа вода, и в естетичната дерматология се прилага под много форми.
Когато се използва под формата на филър, концентрацията на хиалуроновата киселина е много висока и е свързана със здрави химични връзки. Това я прави неподходяща за поставяне в цялото лице (както е при мезотерапията например), но изключително удачна за запълване на бръчка или за изграждане на обем, които са и най-честите й приложения.

Различните видове „пълнители“ се различават на първо място по текстурата си. По-фините зони (гневна бръчка, пачи крак) изискват по-лека и почти течна текстура. Формулата за по-дълбоките бръчки (назолабиална например) е по-плътна, и още по-наситена при изграждането на скули. Използваната комбинация от вещества е адаптирана за приложение в подвижните зони на лицето, за да запази пациентът естествената си визия и динамика. При разтягане и компресия гелът се разтяга и адаптира към средата, като запазва своята ефективност, и по този начин бръчките в силно подвижните зони са редуцирани за по-дълго време. Филърът се превръща в част от структурата на дермата, придавайки й по- естествен вид.

Проучвания показват, че устните са втората най-голяма естетична грижа на жените, след околоочния контур. Пълнителите, предназначени специално за изграждане на контур и обем в тази деликатна зона, също са съобразени с подвижността й.  Това прави резултата изключително траен – до 18 месеца след процедурата. Текстурата е нежна и силно еластична – свойства, които улесняват опитния дерматолог да извае идеалния контур, да придаде оптимален обем, като същевременно запази  хидратацията и чувствителността на устните. Данните сочат също, че нежеланите ефекти са редки, и честотата им е по-ниска, когато се използват одобрени продукти, а процедурата се извършва от квалифицирани дерматолози.

Специалистите на клиника „Медикус Алфа“ стриктно се придържат към професионалните стандарти в медицината и естетиката, и се ръководят от принципа, че здравето винаги е на първо място. Д-р Десислава Ночева, дерматолог, изведе за пациентите на клиниката някои от най-важните препоръки на водещи международни организации:
1. Консултирайте се с квалифициран и опитен дерматолог.
2. Поставянето на филър е медицинска, а не козметична процедура! Изберете лекар, който е обучен да я извърши.
3. Преди процедурата обсъдете противопоказанията й и възможните нежелани ефекти със своя лекар.
4. Поискайте информация за продукта, който ще ви бъде инжектиран.
5. Обърнете се към своя лекар за всяка реакция извън дискутираните преди процедурата.