Ефективна грижа за кожата през лятото

Когато лятото почука на вратата, идва времето да превключите грижата за вашата кожа на летен режим. Това включва цялостна поддръжка – овлажняващи почистващи средства, подмладяващи серуми, кремове със слънцезащитен фактор както за лицето, така и за тялото, подходящи за сезона процедури.
В сектора по естетична дерматология специалистите на клиника „Медикус Алфа“ ще ви предложат избор от актуални за сезона поддържащи и подмладяващи процедури. Освен летния пилинг, чиито предимства и възможности ви представихме в началото на сезона, в „Медикус Алфа“ се прилага и мезотерапия с хиалуронова киселина. Важно е да се знае, че мезотерапията е медицинска, а не козметична процедура, и безопасното й и ефективно приложение е в компетенциите единствено на дерматолозите. Със съдействието на специалиста, пациентите могат да изберат между две висококачествени формули:

NCTF 135 НА
Обогатената формула на лаборатории Filorga е иновативна разработка, предназначена за пациенти на възраст между 30 и 35г. Основните индикации за приложението й са:
• предотвратяване и коригиране на първите признаци на възрастта и фото-стареене;
• дълбока хидратация на кожата;
• корекция на кожни дефекти – фини линии, увисване, атрофия;
• лечение на розацея, укрепване на стените на кръвоносните съдове и намаляване видимоста на разширените капиляри;
• Лечение на “стрес” на кожата с прояви на синдром на хронична умора – загуба на тонус и влажност на кожата.
Тази формула впечатлява с богатия си състав, включващ 54 различни вещества. Коктейлът дава видими резултати още след първата си апликация. За да се постигне по-добър ефект обаче се препоръчват 3 процедури с интервал 2 седмици,които се приключват 10 дни преди плануваната ви почивка.Резултатите са още по-добри,когато курсът се повтори и след приключване на ваканцията.
NCTF 135 е първата комбинация за мезотерапия, получила Европейската маркировка за съответствие на разпоредбите за безопасност, приложими за медицинските изделия. Няма данни за нежелани реакции, но не се препоръчва за пациенти в случи на бременност и кърмене, остри или хронични възпалителни заболявания, нарушения в кръвосъсирването или лечение с антикоагуланти, онкологични заболявания.

Redensity I
Redensity I е продукт, който е доказал качествата си в дългогодишната практика на дерматолози по цял свят. Формулата предлага естетични решения за различни възрастови групи, с различни индикации и приложения:
•    30 – 35 години – превенция на ранните признаци на остаряването, изглаждане на фини бръчки, премахване на ефектите на фотостареенето;
•    40 – 45 години – глобална програма за подмладяване на кожата, възстановяване на структурата й, попълване на бръчките и лифтинг-ефект.
Патентованата формула на козметичния гигант Teoxane включва некръстосано свързана хиалуронова киселина, аминокиселини, антиоксиданти и витамин Б6. Тази комбинация прави кожата по-плътна, стегната и сияйна. Redensity I стимулира клетъчната регенерация, като по този начин се подпомага естетсвеното ресруктуриране на кожата.Необходими с три процедури в три последователни месеца.Първата две седмици преди плануваната ваканция,а последващите две след нея.

Дерматолозите на клиника „Медикус Алфа“ разработиха за вас ефективна лятна грижа за кожата в няколко прости стъпки:
1.    Пийте вода! Високите температури и времето, прекарано навън, неусетно, но неотменно дехидратират организма. Пийте по осем чаши вода на ден, и не я заменяйте с друг вид напитки. Особено неподходящи са тези, съдържащи кофеин, алкохол и/или захар.
2.    Стойте на сянка – има сериозни доказателства, че излагането на слънце повишава риска от най-смъртоносния кожен рак – меланома.
3.    Ползвайте слънцезащитни продукти – според специалистите от най-съществено значение е продуктът да се прилага редовно преди излагане на слънце, а слънцезащитния фактор (SPF) се определя от необходимостта за защита на различните типове кожа. Светлите кожи изискват по-висок, а тъмните по-нисък SPF.
4.     Ползвайте адаптирана козметика –емулсии и  кремове  за лице, балсами за устни, фон дьо тен и сенки с UV-филтър вече се предлагат свободно на козметичния пазар. Използвайте ги!
5.    Направете своя летен график за естетична дерматология! Интензивността на слънчевата радиация, в комбинация със солената вода и силният вятър водят до мощна  дехидратация на  нашата кожа. Не оставяйте професионалните грижи  единствено за зимния сезон!
Въпреки че шоколадовият тен е винаги на мода, съвременната медицина  е доказала, че в дългосрочен план излагането на слънце на незащитената кожа води до редица негативни ефекти, като преждевременното състаряване на кожата, тъмните петна и бръчките са сред най-безобидните. Проучванията сочат, че ултравиолетовите слънчеви лъчи увеличават риска от развитие на рак на кожата – заболяване, което по данни на Американската академия по дерматология засяга всеки пети американец. Освен това UV-лъчите увеличават риска от катаракта (перде) на очите, която засяга над 20 млн американци над 40-годишна възраст.