Програма “Здраве и дълголетие” за съхраняване на младостта

„Здраве и дълголетие“ е профилактична програма, основана на съвременните тенденции в антиейджинг медицината и разработена от експертите на клиника „Медикус Алфа“ – Пловдив специално за нашите пациенти.
Целта на програмата е да се идентифицират основните здравни рискове пред всеки пациент и да се разработи дългосрочен терапевтичен и профилактичен план, както и поддържащ режим, съобразени с индивидуалните нужди.
Какво е „антиейджинг“?
Буквалният превод на това английско словосъчетание е „срещу стареенето“. Съотнесено към здравето, то определя възможността със средствата на модерната медицина, човек да запази здравето си възможно най-дълго време, като по този начин забави цялостните процеси на стареене на организма. Понятието съдържа и поддръжката на по-атрактивен външен вид, но далеч не се изчерпва с него. В основата му стои качествената и навременна профилактика, и ранната диагностика на заболяванията, които са характерни за напредването на възрастта. Поддържането на добро здравословно състояние е общо усилие на всеки отделен човек и мултидисциплинарен екип от медицински специалисти.
Програмата на клиника „Медикус Алфа“  е насочена към пациенти, които предпочитат превантивната грижа за здравето си пред лечението на вече възникнали заболявания. Първият етап е преглед при специалист, който прави оценка на общото състояние на конкретния пациент и предлага насоките, в които програмата да продължи. Анализът включва общ клиничен преглед, пакет женско/мъжко здраве, оценка на метаболитното здраве. Въз основа на резултатите от този първи етап и желаните от пациента цели, се съставя индивидуален план, съдържащ следните стъпки:
–    Лечение на конкретни здравни проблеми и/или намаляване на конкретни рискове пред дадения пациент (напр. наднормено тегло, отклонения в лабораторни показатели, фамилна обремененост);
–    Определяне на дългосрочна профилактична програма – кои са „слабите места“ на дадения пациент, на какъв период и какви прегледи и изследвания трябва да се извършват;
–    Определяне на дългосрочна терапевтична и рехабилитационна програма: включва всички промени в жизнените навици, които медицинските специалисти биха препоръчали, за да се удължи периодът на здраве и добро общо състояние, като хранителен и двигателен режим, контрол над стреса, отказ от вредни навици като тютюнопушенето и консумацията на алкохол.
Клиника „Медикус Алфа“ има традиции при въвеждането на иновации в полза на пациента за подобряване на профилактиката и ранната диагностика на някои тежки заболявания, чиято честота се увеличава значимо в средната и напредналата възраст. Клиниката единствена в страната разполага с апаратура за точна ранна диагностика на онкологични заболявания на простата и на устната кухина. Възможностите на „Медикус Алфа“ при ранното откриване на злокачествени заболявания на млечната жлеза и на кожата също са над средните за страната. При възникване на такива заболявания, това гарантира на пациентите ни възможно най-щадящата и ефективна терапия, с висок шанс за пълно излекуване и запазване на качество на живота.
Същевременно клиниката предлага пълна гама дейности в сферата на естетичната медицина – дерматология, дентална медицина, пластична хирургия. Правилата на естетиката вървят ръка за ръка с грижата за здравето на пациентите ни. Специалистите на „Медикус Алфа“ се водят от максимата, че когато здравето е приоритет, се постигат най-добри краткосрочни и дългосрочни естетически резултати.
Програма „Здраве и дълголетие“ не е готов продукт, който се предлага в идентична форма на всички наши пациенти. Това е индивидуална инвестиция във възможността да остареем по-здрави, енергични, красиви и пълноценни.