Летен пилинг за по-млада кожа

Химическият пилинг на лице е вид терапия, която се прилага основно през зимния сезон. При нея лицето се обработва с разтвор с по-висока от нормалната за кожата киселинност, затова дерматолозите строго препоръчват процедурата да се избягва в месеците с продължително слънцегреене и силно UV-лъчение.
В същото време обаче, за да се постигне трайният и постоянен лифтинг ефект, който много пациенти търсят, професионалната грижа за свежия вид и здравето на кожата трябва да бъде регулярна.
Клиника „Медикус Алфа“ предлага на своите пациенти една от хитовите летни процедури – летен PQAge пилинг – извършена от опитен и прецизен дерматолог. Качествената дерматологична оценка на състоянието на кожата е от съществено значение, за да получите най-подходящата, безопасна и ефективна процедура, в съответствие с естетическите ви цели, но и с общото здраве на вашата кожа.
Така нареченият „летен пилинг“ представлява комбинация от активни вещества, която оказва силно регенериращо и подмладяващо кожата действие върху дълбоките слоеве на дермата по умерен и неагресивен начин. За разлика от добре познатия на много пациенти химически пилинг, който има период на излющване на горния слой на кожата и на възстановяване, PQAge въздейства само в дълбочина. Специфичната му химическа формула позволява „транспортиране“ на активните съставки там, където ще бъдат най-ефективни – под повърхността на кожата. Това го прави подходящ за прилагане във всеки сезон. Въпреки щадящата формула, за постигане на оптимални резултати, се препоръчва да се избягва прякото излагане на слънце поне три дни преди и седем дни след прилагането.
Самата процедура (ВИДЕО) е  кратка и неинвазивна. Пилингът е под формата на течна субстанция, която се нанася върху лицето, деколтето или друга желана зона с масажиращи движения до попиване. Оставя се да подейства няколко минути, след което лицето се почиства с вода и подсушава. Подмладяващият ефект може да се забележи веднага, но за постигане на оптимални резултати са необходими 3 до 5 апликации през най-малко 7 дни.
Процедурата е препоръчителна за пациенти, при които първите признаци на стареене вече се забелязват – пигментни петна, фини бръчици и разширени капиляри. В зависимост от типа кожа, генетичния фактор, поддръжката, тези признаци може да се проявят още на 25 години, или след 30-тата година.
Пилингът не се препоръчва при хора с кожни алергии, както и при пациенти, които премат медикаменти с фотосенсибилизиращ ефект(засилващи действието на УВ-лъчите), каквито са напрмер тетрациклини, ретиноиди и др. Желателно е да не се извършва по време на бременност и кърмене.
Основна цел на неинвазивните поддържащи младостта на кожата процедури като пилинга, е да се запази свежия й вид възможно най-дълго време. При ранно начало и постоянство в грижите, кожата може да остане млада десетилетие и дори по-дълго.