93 пациенти с рак на простатата са диагностицирани навреме с насочена биопсия Хистоскенинг

На 04. февруари 2017г. за седемнадесет-а поредна година светът ще отбележи деня за борба с рака.

Клиника “Медикус Алфа” участва в битката с коварното заболяване с поредица иновативни технологични решения, които повишават шансовете за ранна и качествена диагностика, както  и за последващо успешно лечение.

В навечерието на този ден Клиника “Медикус Алфа” – Пловдив отчита резултатите от работата на единствения в страната апарат, който може да осигури диагностика на рака на простата с почти 100% сигурност. Благодарение на технологията Хистоскенинг ТТ, нашите специалисти са спасили живота на десетки пациенти, осигурявайки им навременна и точна диагностика.

Технологията Хистоскенинг ТТ се прилага в „Медикус Алфа“ от 2години  и 6 месеца. Уролозите на клиниката вече имат значителен опит – през това изследване са преминали 285 пациенти, а при 93 от тях е открит рак на простатата. Важно е да се отбележи, че  чрез Хистоскенинг-биопсия е открит рак при над  50% от пациентите със задържащи се повишени нива на простатен туморен маркер, които при предходни стандартни биопсии са получили диагноза „доброкачествена хиперплазия на простата“. Хистоскенинг коригира на 100% пропуските на стандартната биопсия, което има огромен здравен и социален ефект за тази група пациенти. Методиката осигурява  навременна, правилна диагностика и лечение, значително увеличен шанс за пълно излекуване, повишаване продължителността и качеството на живот на пациентите.

Още за хистоскенинг, снимки и видео можете да видите тук.

Рак на простатата

Ракът на простатата е второто най-често срещано онкологично заболяване при мъжете, а в България годишно се регистрират по около 3000 нови случая на заболяването.  Ракът на простатата е и второто по смъртност онкозаболяване сред мъжете, след рака на белия дроб, но открит в ранен стадий е напълно лечим. За да бъде открит навреме, на мъжете над 45г. се препоръчва ежегоден преглед при уролог, дори когато клинични оплаквания липсват.