Актуално

Екипът на Клиника „Медикус Алфа“ спечели награда на Петия конкурс „Иновации и добри практики в здравния сектор“
Отличието донесе работата с единствения у нас магнитно-резонансен томограф MAGNETOM Free.Max, който позволява изследване на пациенти с пейсмейкъри и метални импланти …

Повече …

Сънната апнея отнема животи на пътя

30% от челните удари се дължат на заспиване
Сънната апнея е заболяване, върху което през последните години …

Повече …

ЯМР ново поколение

Siemens Magnetom Free.Max
ЯМР апаратът на бъдещето е на разположение за вас в България. Уникален и единствен на територията на България ядрено-магнитен резонанс от ново поколение.

Повече ...

Благодарствено писмо
Публикуваме без редакторска намеса писмо на наш пациент:

Искам да изкажа благодарност към д-р Г. Желев ст., специалист по пластично възстановителна, реконструктивна и естетична хирургия в Медикус – Алфа ..
Повече …


Профилактиката след инфекцията е ключова за успешното възстановяване на белите дробове

Пандемията от COVID-19 повлия значително на достъпа и качеството на лечение при някои социалнозначими заболявания. Страхът от заразяване с вируса принуди българите да отлагат посещението при лекар заради пандемията и така само за две години превърна много хронични заболявания в спешни състояния, изискващи незабавна медицинска намеса ,,,
Повече …

Иновативен апарат диагностицира сънна апнея за 1 нощ
Знаете ли, че болестта на нашето съвремие – сънната апнея, не е безобидно състояние? Тя е не само здравословен, а и социален проблем. Това заболяване представлява опасност за здравето и живота, както за пациентите така и за околните, предупреждават пулмологът д-р Димитрина Стоянова и кардиологът д-р Ина Кирова от пловдивската денонощна клиника „Медикус Алфа“.
Повече …

Има ли проблем с белия дроб след COVID? Проверете с 10-минутен тест
Ако имате задух или постоянна кашлица след като сте прекарали COVID-19, е добре да направите изследване на белодробната функция – спирометрия. Тестът е задължителен след боледуване от вирусната пневмония, съветва д-р Димитрина Стоянова, специалист по белодробни болести в доболнична помощ на денонощна клиника „Медикус Алфа“. 
Повече …

Иновативен метод обръща на 180 градуса начина за поддържане на здрави зъби и венци
Заболяванията на венците са сред най-разпространените в световен мащаб заболявания на устната кухина. Основната причина са бактерии, като в устата се идентифицирани повече от 700 вида (вероятно броят им в бъдеще ще се увеличава). Те са здраво прикрепени към зъбните повърхности и организирани в белезникав, невидим биофилм – плака. 
Повече …